Dit is wat ademhaling kan doen voor jou!

Ademhaling kan onder directe invloed staan van stress. Je gaat direct oppervlakkiger relax-breath-smileen sneller ademhalen, wanneer je gestrest of zenuwachtig bent. Als je ontspannen bent, stroomt de adem vrijelijk door het lichaam. Met behulp van ademhalingsoefeningen kunnen we in stressvolle situaties zowel lichaam als geest weer snel in een ontspanning brengen. Op die manier zijn de gevolgen van stress te verminderen en kan men effectiever met de stresssituatie omgaan.
Een deel van de energie die je voor jou lichaam nodig hebt, haal je uit je dagelijkse voeding. Het andere deel haal je uit jouw ademhaling. Onze ademhaling is daarmee van levensbelang. Gelukkig hebben we onze ademhaling altijd bij ons en is het tevens een fantastisch hulpmiddel om in het Nu te komen en daarmee uit ons onbewust-zijn.

Toen ik voor het eerst in contact kwam met de Quantum Light Breath (QLB), was ik mij niet bewust van ademmijn ademhaling en was ik mij niet echt bewust van het grote belang dat de ademhaling heeft voor een gezond lichaam en een kalme geest.
Niet iedereen is zich er van bewust dat de wijze van ademhalen invloed heeft op de kwaliteit van je leven. Onbewust kan je jezelf een adempatroon hebben aangeleerd die je geen goed doet. Met een hoge ademhaling of omgekeerde adembeweging krijgt je lichaam minder zuurstof en werkt dit je hart eerder tegen dan dat het je hart ondersteunt.

Je ademhaling vindt altijd plaats in het heden en is daarmee je anker en een uniek medium om je bewust te maken van het Nu. Richt je aandacht op je ademhaling en je bent gelijk in het Nu.
Bewust je aandacht op je ademhaling richten kan ervoor zorgen dat je meer ontspant en kan daarmee een hulpmiddel zijn tegen stress. Het kan ervoor zorgen dat je meeademenr (zelf)vertrouwen krijgt en het kan je helpen bij het loslaten van oude emoties en patronen. Ook kan het tegelijkertijd zorgen voor méér energie. Toch houden veel mensen op spannende momenten onbewust hun adem in, wat energie kost.
Wetenschappelijk onderzoek heeft inmiddels het nut van een regelmatig ademritme bewezen. Door middel van controle over je ademhaling krijg je meer controle over je leven. Op het moment dat je in het Nu het leven kan omarmen, is dat het moment dat we geluk kunnen ervaren.

De Quantum Light Breath (QLB) kan je hier enorm behulpzaam bij zijn! Kom eens tijdens een proefles kennismaken met de QLB en kijk wat het voor jou kan doen.

Ben jij je al bewust van je ademhaling? Ik lees graag in je reactie hieronder wat jouw ademhaling voor jou betekent.
Wil je meer weten over de QLB en wat het voor je kan betekenen? Laat je naam en e-mailadres achter en ik zal je gratis informatie toesturen.

Harte Groet van Tineke

 

Nog geen reacties.

Geef een reactie