Reiki helpt bij burn-out

Burn-out en Reiki

Op jonge leeftijd ontdekte ik dat aanraking, het lichaam kan laten ontspannen en daarmee helend kan werken op welk niveau dat op dat moment het belangrijkst is. Of dit nu op fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel niveau is.
Waarom schrijf ik dit nu?Ik wil hiermee het belang aangeven van een energie-uitwisseling middels liefdevolle aanraking. En wat heeft dit nu met Reiki te maken? Reiki is het Japanse woord voor energie, universele energie en krijgt vorm door een liefdevolle aanraking.

Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in wat zich tussen hemel en aarde bevindt. Ik heb diverse cursussen en opleidingen gevolgd en onderzoeken gedaan naar levensvragen, als: wie ben ik? En waartoe ben ik hier op aarde? Ik las in die tijd wel eens over Reiki, het had mijn interesse, maar er was geen directe aanleiding om me er verder in te verdiepen. Totdat ik jaren geleden werd gevloerd door een burn-out, m’n burn-outenergie was totaal op en ik zat niet goed in mijn vel. Toen kwam Reiki weer in mijn aandacht en dacht ik nú is het moment dat ik de Reikicursus ga doen. Ik hoopte hierdoor weer meer energie te krijgen, beter in balans te zijn en me weer beter in mijn vel te gaan voelen. Er volgde een periode van zelfonderzoek en zelfbehandelingen, wat me heeft geholpen om mezelf er weer bovenop te helpen. En ik voel me nu sterker, meer in balans en met meer energie in mijn kracht staan als in al de jaren vóór mijn burn-out.

Wat is Reiki?

Als we het over Reiki hebben, hebben we het over sensaties en over gevoel. Met andere woorden zoals ik hierboven aangaf over energie. Energie in onszelf en buiten onszelf. Waar we allemaal uit putten, want alles om ons heen bestaat uit energie.

Je zou kunnen zeggen dat Reiki een spirituele oefening is die balans creëert, de Reiki methode brengt het menselijke systeem in balans en dat wakkert het zelf genezend vermogen  aan van het lichaam.
Het principe is dat alles op aarde draait om energie. Ons lichaam bestaat uit energie. energieVoeding en drank bestaan uit energie, de stoelen waar we op zitten, de kleding die we aan hebben, alles bestaat uit energie.  En dat heeft allemaal invloed op onze eigen energie. Omdat dit invloed heeft op onze eigen energie, is het belangrijk dat ons energiesysteem in balans blijft. Energie is net zoiets als ‘lucht’. Je ziet het niet, maar je voelt het wel. Je maakt er gebruik van door de lucht in te ademen en de zuurstof er uit te filteren. Je hebt lucht nodig om te overleven. Het is een levensbehoefte. Zo is het ook met  energie. Je ziet het niet, maar je kan het wel voelen. Ik kan het je niet uitleggen, maar ik kan het je wel laten ervaren. En als we dan praten over je ervaring, dan praten we over de gevoelens en sensaties die je hebt ervaren.

Reageer onderaan in het reactieblok
Ik heb iets verteld over Reiki , maar de beste manier om erachter te komen wat Reiki voor je kan betekenen, is om het te ervaren. Daarom geef ik deze keer 40% korting op een reikibehandeling aan de eerste drie vrouwen, die reageren. Speciale aanbieding voor € 39!

Energieke groet van Tineke

 

Vond je het leuk om te lezen? Deel het dan!

De volgende keer: De vijf basis-elementen, die in balans moeten zijn.

Nog geen reacties.

Geef een reactie