Ken jij de QuantumLightBreath meditatie al?

Het was 1994 toen ik voor het eerst naar een tweedaagse workshop van Jeru Kabbal in Amsterdam ging. Een dierbare vriend had mij hierop attent gemaakt en ik heb me gelijk ingeschreven voor de workshop. Het was tijdens deze workshop dat ik voor het eerst kennis maakte met Jeru en de door hem ontwikkelde Quantum Light Breath (QLB). Het leverde me een lichte spanning op bij het idee dat ik diep zou gaan ademhalen. Ergens wist ik dat ik dat, niet voor niets, niet deed.

Voor de QLB liet Jeru ons altijd eerst bewegen, schudden met het lichaam. Om zo de energie op te bouwen, het lichaam wat losser te maken, meer in je lichaam aanwezig te komen en de ademhaling wat meer op gang te brengen. Met het opbouwen van de energie, vertrouwen we ook op de energie. Je ademt niet om een emotie te creëren of om verlicht te worden, maar je ademt diep in om energie op te bouwen. Net zoals een ballon die opgeblazen en vervolgens losgelaten wordt. We weten niet waar het naartoe gaat, maar het wordt wel losgelaten.
Zeker in die tijd vond ik het nog lastig om me zo vrij te bewegen, meer aanwezig te zijn in mijn lichaam en mezelf op deze wijze te laten zien. Ook de QLB leverde me in het begin best wel spanning op, met vragen in mijn hoofd als wat zou er losgelaten kunnen worden of wat zal er boven kunnen komen en wat kan of moet ik daar dan mee?

Hoe meer ik leerde om mij op mijn ademhaling te concentreren, hoe meer de spanning verdween.ontspannen en loslaten Hoe meer ik kon ontspannen in en vertrouwen op het Hier en Nu, hoe meer ik los kon laten wat ik niet meer nodig had. Het mooie was dat ik me er niet mee hoefde te bemoeien, het lichaam   wist op de millimeter nauwkeurig wat losgelaten kon worden.En welke opluchting gaf dat! Je hoeft geen dingen uit te  zoeken, je hoeft je verhalen niet op te rakelen en tóch kan het lichaam oude emoties opruimen en loslaten. Je gaat je blijer en  opgeruimder voelen. Dit verschil valt op te merken in het dagelijks leven. Het helpt je om ontspannen en open in het moment  te leven. De QLB geeft je iedere keer opnieuw een ervaring die transformerend en bevrijdend werkt. Het heeft mij diepe inzichten, creatieve invallen, hartopening, ontspanning en grotere helderheid gegeven.

Al jaren denk ik dat ik dit geschenk van Jeru Kabbal niemand mag onthouden, aan een ieder die hier een verlangen naar voelt of belangstelling voor heeft. Toen ik dat dit voorjaar tijdens een QLB meditatie weer dacht, heb ik besloten om hier gehoor aan te geven en het geschenk van diep geconcentreerd ademhalen door te geven, middels een cursus. Een goede instructie hierbij is belangrijk om het profijt zo groot mogelijk te laten zijn.

Zo heb ik een mooie cursus ontwikkeld waarbij je middels de QLB bewuster aanwezig en in het moment wordt gebracht.Quantum Light Breath 1 Tevens worden in de cursus ook andere ontspannings- en meditatietechnieken aangereikt. Na zeven lessen kan je aansluitend maandelijks meedoen met de losse avonden voor gevorderden.
Wil jij het eens uitproberen? Op 13 oktober 2015 vindt een proefles in Utrecht plaats! Deze proefles maakt tevens onderdeel uit van het totaal van zeven lessen en kost € 7,50.
Lees meer informatie hierover op deze website of www.reikipraktijk-camelia-utrecht.nl

De QLB maakt een essentieel onderdeel uit van het Clarity Proces.Wie daar meer over wil weten kan terecht op www.jerukabbal.com.
De QLB kan echter ook prima los hiervan beoefend worden. Tineke van Meulen werd door Jeru Kabbal opgeleid tot Clarity Trainer en het begeleiden van QLB meditaties.

Vind je deze informatie waardevol? Vergeet het dan niet te delen met anderen.
Wil je een reactie plaatsen? Voel je van harte welkom!

Een harte groet van Tineke

Nog geen reacties.

Geef een reactie