FAQ

Veelgestelde vragen

Wat is Reiki?

Dr. Mikao Usui herontdekte Reiki aan het eind van de negentiende eeuw.
Reiki is een Japanse heelwijze en betekent letterlijk Universele Levensenergie.

Wat kan Reiki voor je doen?

Het evenwicht tussen lichaam en geest wordt door Reiki geholpen om te herstellen en het zelfgenezend vermogen weer op gang te brengen. De balans wordt in het lichaam en de geest weer hersteld, doordat energie wordt toegevoegd. Zowel het lichaam als de geest is hierdoor in staat te helen. Dit helen vindt plaats op lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

Wat gebeurt er tijdens een reikibehandeling?

Eventuele blokkades in de energiekanalen worden verwijderd tijdens een reikibehandeling. Deze blokkades kunnen verhinderen dat de energie vrij doorstroomt en doorgegeven kan worden. Reiki is een liefdevolle manier van helen, heelwording middels aandachtsvolle aanraking.
Daarnaast ondersteunt het je bij het loslaten van emotionele problemen. Door Reiki leer je beter te luisteren naar de stem van je intuïtie en dus naar wat goed voor je is.

Wat is de invloed van Reiki op mijn lichaam en geest?

Tijdens een reikibehandeling kan je allereerst een diepe ontspanning ervaren. Het lichaam stelt zich hierdoor het meest open voor het ontvangen van positieve energie. Dat geldt ook voor de geest, die het best reageert via ontspanning. In ontspanning krijgen geest en lichaam de kans om alle negatieve energie los te laten.
Lichaam en geest hebben invloed op elkaar. Dit betekent dat wanneer je lichamelijk goed in je vel zit, je je geestelijk ook beter zal gaan voelen. En als je je geestelijk goed voelt dan zal je je ook beter in je vel gaan voelen. Op deze wijze kom je vanzelf weer in een opwaartse spiraal terecht en treedt er een positieve verandering op. Dit zal je niet alleen in jezelf ervaren, maar ook in je directe omgeving.

Welke reacties kan ik verwachten tijdens een reikibehandeling?

Tijdens de behandeling zijn verschillende reacties mogelijk. Een slaperig gevoel, ontspanning, en misschien komen er emoties los, welke je onbewust hebt onderdrukt of er gebeurt niet iets. Alles mag er zijn en niets moet.

Mikao-Usui-wijze-leefregels

Nog geen reacties.

Geef een reactie