Weet jij de vijf basiselementen, die in balans moeten zijn?

In mijn vorige blog schreef ik dat alles bestaat uit energie. En dat heeft invloed op onze eigen energie. En omdat dit invloed heeft op onze eigen energie, is het belangrijk dat ons energiesysteem in balans is en blijft. Om deze balans in onszelf te creëren, heb ik vijf basiselementen benoemd, waar je op moet letten. Hieronder benoem ik ze zonder hierover uit te weiden. Er is voldoende over deze onderwerpen terug te vinden op internet. balans

  1. Voeding en water
  2. Bewegen en slapen of rust
  3. Evenwichtige emoties
  4. Mentale kracht
  5. Spiritualiteit

In de praktijk betekent dit heel concreet: dat al deze elementen met elkaar in balans moeten zijn. Bijvoorbeeld als je verkeerde voeding eet dan word je op den duur ziek. Datzelfde geldt voor te weinig beweging en niet goed of te kort slapen. Door het in balans brengen van deze vijf basiselementen, gaan we ons weer goed voelen, beter in ons vel zitten en hebben we weer zin in het leven. Zo hangen al deze 5 basiselementen met elkaar samen en zijn ze van invloed op elkaar en van invloed op onze energie.

Reiki helpt het lichaam weer in balans te brengen. Zodra het lichaam in balans is, kan het lichaam zichzelf genezen. Dat wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam genoemd. Denk maar aan een wondje aan je vinger, hoe prachtig dit weer als vanzelf kan genezen. Zodra je lichaam in balans is, ga je je beter voelen. En zodra je je beter voelt, kan je helder denken, weet je wat je prioriteiten zijn, weet je beter te kiezen en voel je je gemotiveerd om te doen wat je wilt doen en kan je de rest laten voor wat het is. beter voelen
Vaak raken we gewend aan ons niet zo goed voelen en leggen we ons daarbij neer. Maar je beter voelen ligt binnen handbereik van ons allemaal. Op het moment dat je je beter voelt, kan heling plaatsvinden. Dat betekent dat je je eerst beter moet voelen. Wanneer je je beter voelt, dan begrijp je dat je handelingen er toe doen, en maak je de juiste keuzes om gezond te worden , te zijn en te blijven. Vaak is het bestrijden van alleen de symptomen niet genoeg om je beter te voelen. Om je beter te voelen, moet je balans brengen in je gehele systeem. En daar kan je soms best wel wat hulp bij gebruiken.

Die hulp en steun kan Reiki je bieden. Wil jij dat ervaren? Maak dan nu een afspraak voor een reikibehandeling!

Reageer onderaan in het reactieblok
Wanneer je deze blog waardevol vindt voor je welzijn, help dan mee dit te delen met andere vrouwen. Heb jij zelf nog goede tips om in balans te blijven en je beter te voelen tijdens de overgangsjaren? Ik vind het altijd leuk om je reactie te lezen!

Een energieke groet,

Tineke

Nog geen reacties.

Geef een reactie